AMSTERDAM - Tijdelijke maatregel eenrichtingsverkeer Museumbrug wordt zonder overleg verlengd! “Corona-maatregelen worden fout ingezet”, aldus de buurt.


Het is niet leuk als je denkt dat een Stadsdeelcommissie er zit voor de bewoners. Dan ga je als buurt mee in een tijdelijke maatregel (afsluiting deel Museumburg opdat voetgangers in verband met Corona-maatregels beter kunnen lopen). En dan, terwijl er geen kip loopt; wordt de maatregel ….plots verlengd.

In het Amsterdamse centrum is niet iedereen blij met een links anti-auto beleid. Ja de auto’s van bezoekers algemeen, is wat anders dan de auto’s van leveranciers, bewoners en buurtbezoekers… Echter omdat het heel druk werd op de Rijksmuseumbrug (was het pas tig jaar sinds de heropening) wil men het verkeer al een poosje anders leiden... Dat kreeg het stadsdeel er al 10 jaar of langer niet doorheen. Coronamaatregelen bleken bij uitstek een middel te zijn om een gemeentelijk doel dichterbij te halen vinden diverse bewoners.

De brug is nu ‘tijdelijk’ een kant afgesloten. Echter nu zou Micha Mos (Groen links) lid van het dagelijks bestuur van stadsdeelcommissie Centrum, terwijl er vele klachten liggen, gezegd hebben; “niemand heeft er problemen mee”. Dus de mogelijkheid voor een definitieve afsluiting komt dichterbij. Terwijl de buurtbewoners en de grachtenbewoners en leveranciers bijna niet weg komen, thuis kunnen komen en of grote vrachtwagens via hun straat/grachtenwegen langs krijgen. Wijkraadslid Gonny van Oudenallen van #Wijkcentrum d’Oude Stadt meent dat medebewoners gelijk hebben; “Hier wordt iets doorgedrukt’!

Boze mails zoemen richting Stadsdeelcommissie door andere bewoners opgeroepen door wakkere mede-buurtbewoners. Niemand wordt hier blij van, maar toch: zou een stadsdeel niet eerst zijn bewoners moeten raadplegen in plaats van dingen te beweren die niet waar blijken te zijn?