AMSTERDAM - De BurgerBar heeft haar nieuwste vestiging geopend. Het is de vijfde vestiging die ze openen in de hoofdstad. Het nieuwe burgerrestaurant in het centrum van Amsterdam is gevestigd op een prachtige locatie aan de Prinsengracht. Door de centrale ligging is het de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke burger voor zowel bezoekers van de Leidsestraat als voor de vele bootjes die langs varen. Voor de BurgerBar kan er namelijk gemakkelijk aangemeerd worden bij het Boat Pick-Up Point, om te komen genieten van een heerlijk malse burger.

De nieuwe locatie aan de Prinsengracht is geheel ingericht in de stijl zoals je van de BurgerBar gewend bent. Er is zowel binnen als buiten genoeg plek om te genieten van een juicy burger. Take away kan natuurlijk ook. Oprichter Yuval Alkobi is blij met deze unieke locatie aan de Prinsengracht. “We hebben voor deze nieuwe locatie gekozen, omdat het voor mij voelt als thuiskomen. Ik heb zelf vijftien jaar in deze buurt gewoond en verlangde terug naar de levendigheid en charme van de Amsterdamse grachten. Daarnaast is het pand zelf natuurlijk ook een reden geweest om te kiezen voor deze prachtige plek. Het karakter van het gebouw geeft de BurgerBar echt een Amsterdamse look en feel.”

Lokale en verse ingrediënten
Het is voor de BurgerBar erg belangrijk dat de burgers gemaakt worden van kwalitatief hoogstaande producten. Om dit te waarborgen heeft het burgerrestaurant een eigen productiekeuken waar alle verse en lokale producten binnen komen en worden verwerkt. De aardappels worden geschild, gewassen en verpakt. Voor de versheid worden deze pas in de restaurants gesneden en gebakken tot heerlijke verse friet. Daarnaast wordt het vlees gemalen (zonder toevoegingen) en verpakt. De verse producten worden dagelijks door een speciale BurgerBar wagen bezorgd bij alle vestigingen in de stad.

BurgerBar
BurgerBar groep is een populaire ‘burgerbar’ in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en sinds kort zelfs in Bordeaux, Frankrijk. In 2007 openden de oprichters van BurgerBar hun eerste vestiging in Amsterdam. Inmiddels zijn er in totaal acht BurgerBar-vestigingen. BurgerBar is ontstaan vanuit het concept van de ‘originele’ hamburger, die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en niet een te overheersende saus. De oprichters willen met BurgerBar de ‘originele’ hamburger terugbrengen door de focus te leggen op het vlees. Doordat BurgerBar uitsluitend gebruikmaakt van vers rundvlees, van rundrassen die bekend staan om hun lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu), heeft het vlees geen verdere toevoegingen nodig. www.burgerbar.nl/