AMSTERDAM - Elk jaar in december zet BurgerBar zich in voor een goed doel door middel van het verstrekken van vouchers voor burgermaaltijden bij de BurgerBar-restaurants. Dit jaar ontvangen alle klanten van de Amsterdamse Voedselbank een voucher voor een hamburgermenu in hun voedselkrat, te gebruiken van 20 december t/m 31 december 2021.

Het is niet de eerste keer dat BurgerBar zich tijdens de feestdagen inzet voor goede doelen. In 2018 zijn ze gestart met het uitdelen van gratis hamburgers via het Leger des Heils. Over de jaren zijn er al honderden vouchers uitgedeeld en ook dit jaar maakt BurgerBar geen uitzondering. Alle 4000 Voedselbankklanten treffen vouchers aan in het voedselkrat van deze maand. Met deze voucher kunnen ze bij alle Amsterdamse BurgerBar locaties een hamburgermenu afhalen, bestaande uit een hamburger, friet, salade en een drankje. Elke voucher is geldig voor één persoon en het aantal vouchers is gebaseerd op het aantal gezinsleden, waardoor dus iedereen uit het gezin kan genieten van een burgermenu.

"Deze voucher van Burgerbar betekent voor onze klanten een leuk en smakelijk uitje tijdens de feestperiode." - Hans Teunissen, Manager Klanten bij Voedselbank Amsterdam.

De Voedselbank
In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens en dit aantal is stijgende. De Voedselbank is een vrijwilligersinitiatief dat mensen helpt die het (tijdelijk) financieel niet redden. Ze werken samen met bedrijven, instellingen en particulieren om mensen die onder de armoedegrens leven van een voedselpakket te voorzien.

BurgerBar
BurgerBar bestaat sinds 2007 en is ontstaan vanuit het concept van de 'originele' hamburger, die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en een niet te overheersende saus. De oprichters willen met BurgerBar de 'originele' hamburger terugbrengen door de focus te leggen op het vlees. Doordat BurgerBar uitsluitend gebruikmaakt van vers rundvlees, van rundrassen die bekend staan om hun lekkere en unieke smaak, heeft het vlees geen verdere toevoegingen nodig. www.burgerbar.nl