AMSTERDAM - Net zoals vorig jaar doneert Burger Bar Amsterdam ook tijdens deze kerst een gratis burgermaaltijd aan de dak- en thuislozen in Amsterdam. Burger Bar doet dit in samenwerking met het Leger Des Heils. Voor ieder verkocht menu via Uber Eats tussen 21 en 24 december, doneert Burger Bar een menu voucher. Met deze vouchers kunnen de dak- en thuislozen een heerlijke burger, friet en een drankje halen op kerstavond, eerste- en tweede kerstdag.

Oprichter Yuval Alkobi vindt het belangrijk om met zijn burgerrestaurants iets terug doen voor de dakloze in de stad: “Net zoals iedere horecaondernemer hebben wij ons ook grote zorgen gemaakt dit jaar. In september openden wij onze zesde vestiging op de Prinsengracht in Amsterdam, maar zoals elke horecazaak konden we onze deuren al snel weer sluiten door corona. Echter beseffen wij ons dat er mensen leven in de stad die het nog moeilijker hebben deze periode. Daarom stellen wij ook dit jaar weer maaltijden beschikbaar voor de dak en thuislozen in Amsterdam".

Burger Bar Burger Bar is een populaire ‘hamburgerketen’ in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Bordeaux, Frankrijk. In 2007 openden de oprichters van Burger Bar hun eerste vestiging in Amsterdam. Inmiddels zijn er in totaal acht Burger Bar vestigingen. Burger Bar is ontstaan vanuit het concept van de ‘echte’ hamburger, die bestaat uit goed vlees, vers brood, verse groenten en niet een te overheersende saus. De oprichters willen met Burger Bar de ‘echte’ hamburger terugbrengen door de focus te leggen op het vlees. Doordat Burger Bar uitsluitend gebruikmaakt van vers rundvlees, van rundrassen die bekend staan om hun lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu), heeft het vlees geen verdere toevoegingen nodig. www.burgerbar.nl