ZANDVOORT - De Wijn aan Zee wijnwinkel is al een paar maanden open maar een officiële opening liet nog even op zich wachten door alle Corona gerelateerde beperkingen. Vandaag scheen de zon en viel Burgemeester David Moolenburgh de eer om de eerste fles champagne te sabreren op het nieuwe terras.

“Dit is precies zoals ik het voor ogen had” aldus Kristi Gansner, register vinoloog en wijndocent. “Ik wilde al heel lang een eigen winkel naast mijn activiteiten met de (mobiele) wijnbar en de culinaire wijn- en spijswandelingen in Zandvoort en Amsterdam. In december deed de unieke kans zich voor om me in het monumentale stationsgebouw te vestigen en ik heb hem met beide handen aangegrepen. Het was een sprong in het diepe met de Corona ellende maar ik heb het er toch op gewaagd. Nu mag ik gelukkig ook weer les geven. Dat heb ik echt gemist. Want niks is dankbaarder dan mensen enthousiast maken voor wijn. Maar ook met kunst wil ik weer aan de slag. Ik ben ooit gestart met Vino e Arte in de oude smederij op het Schelpenplein en dat concept pak ik nu weer op. Ik heb de ruimte om mooie werken te exposeren en ga dat de komende tijd ook zeker doen. De eerste die hier exposeert is fotografe Irene Bernardt, zij maakt prachtige foto’s ik wil haar graag dat welverdiende podium geven. Haar werk hangt nu in de winkel en is de komende weken nog te bewonderen. Zelf is ze in ieder geval op zaterdag 29 mei in de winkel aanwezig”.

In de wijnwinkel kun je ook prachtige handbeschilderde vazen van Marianne Rebel bewonderen. Nu het terras geopend is en volgende week weer wat langer mag blijven staan kun je op het zonnige terras diverse wijnen per glas bestellen. Uiteraard met bijpassende bites. Ook gaan de wijncursussen weer van start. Want naast vinoloog is Kristi al jaren wijndocent. Ze geeft diverse wijncursussen niet alleen bij Wijn aan Zee maar ook aan het Wijninstituut. Voor proeverijen moeten we nog even geduld hebben maar het ziet er in ieder geval weer een stuk positiever uit.

Kijk voor meer informatie op www.wijnaanzee.net