AMSTERDAM - De kinderen van Natuurfontein, de groene buiten-BSO met vier vestigingen in Amsterdam-West, doneerden vorige week maar liefst 3000 euro aan Kinderboerderij Westerpark. Het geld is bedoeld voor de aanleg van het nieuwe voedselbos.


De afgelopen 2 maanden zetten de kinderen van Natuurfontein zich in om geld in te zamelen voor 'Het Groene Doel' – een van de initiatieven waarmee Natuurfontein haar 10-jarig bestaan viert. De BSO-kinderen van Natuurfontein verkochten allerlei zelfgemaakte spulletjes, passend bij de groene en duurzame visie van de BSO. Denk aan daslookboter, vogelcupcakes, zadenkaarten met mooie houtskooltekeningen van bomen, wormenmest, en zelfgebakken cupcakes en popcorn.

“Wij hebben rondgekeken bij verschillende speelplekken waar alle onze groepen van Natuurfontein weleens komen en zijn uitgekomen bij Kinderboerderij Westerpark. De kinderboerderij had al een tijdje plannen om de boel op te knappen, en toen we hoorden dat ze een voedselbos wilden aanleggen, werden we helemaal enthousiast. En omdat we dit jaar tien jaar bestaan, heeft Natuurfontein het uiteindelijke opgehaalde bedrag verdubbeld.” vertelt Patricia van der Linden, pedagogisch medewerker bij Natuurfontein.

Assistent-manager René Vermorken van stichting Boerderij Westerpark, nam de cheque vorige week in ontvangst en was meer dan blij verrast. Hij had nooit durven dromen dat er zo'n hoog bedrag opgehaald zou worden. Kinderboerderij Westerpark kan met deze donatie nu veel meer realiseren. Het plan is om samen met de kinderen van Natuurfontein het voedselbos verder aan te leggen en uit te breiden.

Over Natuurfontein: Natuurfontein, de eerste buiten-BSO van Amsterdam viert dit schooljaar haar tienjarig jubileum. Tien jaar geleden brachten oprichters Jeroen Hilbrink en Monique van Loenen hun eigen kinderen mee om de eerste groep op locatie WG Terrein te vullen. Nu, tien jaar later, hebben ze dit schooljaar hun vierde vestiging in Overtoomse Veld geopend, en laten ze dagelijks zeshonderd kinderen buitenspelen in Amsterdam-West.