AMSTERDAM - Maandagavond 17 augustus 2020 om 19.00 uur heeft het programma Briljantjes weer een maandelijkse uitzending. Hun 60ste uitzendingook dit keer weer met iets heel bijzonders!

Kunstenaar, dichter, schrijver en story-teller Loes Raymakersdraagt een gedicht voor maar daarnaast vertelt zij ook hetbijzondere verhaal van de “Amabiae”, een verhaal uit de 18e eeuw;“Wie een tekening/schilderij van een “Amabiae” aan zijn wand heeft in Japanwordt gevrijwaard van virussen, ook hedendaagse virussen…!”

Raymakers heeft daarop zelf een schilderij gemaakt van een “Amabiae”,na aanleiding van dit verhaal, dat zij met een plaatje erbij uit Japan opgestuurd kreeg. Raymakers staat iedereen toe gratis haar werk uit te printen en aan de muur te hangen! “Op een goede gezondheid”!

Maandagavond - anders in de herhaling - bij Salto, Briljantjes tv vertelt Raymakers met haar prachtige stem het verhaal over de “Amabiae”, Salto tv lokaal kanaal 265 of in de buurt, bijde Amsterdamse producent: Briljantjes tv

Andere dichters en schrijvers die te zien en horen zijn in deze aflevering zijn: de Dichters José Aerts, Maria van Daalen, Kees van Meel, Anne Nederkoorn,Renate Spierdijk en Merik van der Torren en de Schrijvers: -Corrie Verkerk met ‘Amsterdamse spookverhalen’, Theo KraltMet de Engelse vertaling binnen een jaar van de kunstenaar ‘Jean-Baptiste Discart’ en Gerard-Jan Alderliefste (En zijn band)‘met zijn boek: Mijn avonturen met Ramses Shaffy’.

Alles onder regie en editing van Gonny van Oudenallen, met steun van Maurits Guepin en Salto.nl