BROEK IN WATERLAND - Op 8 juli jl. verscheen de nieuwe roman van auteur Jan Heutink. De lancering vond plaats in het Broekerhuis in Broek in Waterland.


Het was een gezellige drukte in het Broekerhuis. Mening belangstellende had de prachtige locatie weten te vinden en zag reikhalzend uit naar de nieuwste literaire parel van de auteur met de rijke woordenschat.

Uitgever Ric Hofmans van Gopher introduceerde Heutink waarna de auteur het een en ander over zijn nieuwe boek vertelde. Literair agent Hanneke Tinor-Centi stelde Heutink enkele vragen. Daarna was het aan het geïnteresseerde publiek. Zij konden, onder het genot van een hapje en een drankje in de idyllische binnentuin van het Broekerhuis, de auteur ontmoeten en een gesigneerd exemplaar aanschaffen.

Jan Heutink is Neerlandicus, woont in Monnickendam en heeft, met de verschijning van ’n Kleine coronaroman, inmiddels vijf boeken op zijn naam staan. Eerder verschenen van deze auteur: ‘Van oude mannen (en de dingen die nog komen)’, ‘Solwaster & Over het zoute land’, ‘Oponthoud in het verkeer’ en ‘Vertraagde woede’. Heutink wordt geroemd om zijn rijke woordenschat, fraaie schrijfstijl en verhalend vermogen.

‘n Kleine coronaroman’ bevat de briefwisseling die door Marion wordt geïnitieerd tijdens de coronacrisis. Het lijkt haar een aardig tijdverdrijf om brieven te schrijven en ze legt haar familieleden dit plan voor. Alles mag ter sprake komen: de corona in de verschillende steden, persoonlijke dingen, maar ook politiek, filosofie en wetenschap. Natuurlijk wel in stijl: handgeschreven brieven, verzonden per post. Tijdens deze briefwisseling wordt er vrijblijvend gediscussieerd over onder andere de regeringsmaatregelen, president Trump en de oorzaak van de pandemie. De vrijblijvendheid van deze correspondentie verdwijnt echter snel wanneer ook in Marions familie de eerste slachtoffers vallen...

’n Kleine coronaroman’ is opnieuw een prachtig geschreven boek van deze auteur die inmiddels een fraai oeuvre op zijn naam heeft staan.


’n Kleine coronaroman | Uitgeverij Gopher | 9789493230460 | paperback