AMSTERDAM - Het zal je gebeuren, al werk je door; je ziet je omzet met 90% kelderen door coronatijd! Dat overkwam de eigenaars van de bekende bloemenstal t 'Lievertje op de hoek van de Kalverstraat en 't Spui.


"De afgelopen weken was het bar en boos. Veel kantoren waren dicht en hoefden even geen bloemen. Enkele vaste klanten bestelden extra bloemen maar dat was het dan ook," vertelt Edith, mede-eigenaar van 't Lievertje, terwijl ze al 30 jaar bezig zijn was hen dit nog nooit overkomen.

"Het is overal druk maar bij het Spui en de Kalverstraat is het nu nog steeds 'erg' stil en dat terwijl we prachtige bloemen in de verkoop hebben...", dus wie nog bloemen nodig heeft en drukte wil vermijden heeft nu de kans op de hoek van 't Spui rustig bloemen te halen. Of bloemen daar bestellen en te laten bezorgen binnen 2 uur.

Deze week kon Edith, en haar partners Kees en Misha, weer glimlachen: een klant had wat goed te maken met derden en bestelde in een klap.... 600 bossen bloemen! Dat maakt dan toch weer wat goed.