AMSTERDAM - Bloei & Groei, een bloeiende community van veerkrachtige vrouwen met een pioniersgeest, kondigt vol trots de lancering aan van de Verfplant Docent Cursus.

Deze unieke cursus biedt de mogelijkheid om de fascinerende wereld van verfplanten te ontdekken en je creatieve talenten tot uiting te brengen. Leer alles over plantaardig verven, de geheimen van indigo, tie-dye, vilten en de shiboritechniek. Na het voltooien van de cursus kun je jouw kennis overdragen, workshops geven en aan de slag gaan als verfplant docent bij Bloei & Groei.

Bij Bloei & Groei geloven we in de kracht van groen. Het leven brengt uitdagingen met zich mee, maar met de juiste aandacht en zorg kan alles tot bloei komen. Onze community zet zich in voor het creëren van stadstuinen die fungeren als helende, voedselrijke en gemeenschapsgerichte tuinen voor veerkrachtige vrouwen uit de buurt. We streven naar groene oases in buurten waar ze het hardst nodig zijn.

De Verfplant Docent Cursus is een prachtige aanvulling op onze bestaande activiteiten. Niet alleen biedt het een unieke kans om de wereld van verfplanten te verkennen, maar het stelt de deelnemers ook in staat om hun kennis en creativiteit door te geven aan anderen. De cursus omvat uitgebreide instructie over plantaardig verven, waarbij technieken zoals indigo, tie-dye, vilten en de shiboritechniek aan bod komen. Onze ervaren docenten delen hun expertise en begeleiden de cursisten bij elke stap.

"Bij Bloei & Groei geloven we in de helende kracht van de natuur", zegt Shanna, Projectleider Educatie bij Bloei & Groei. "Met de Verfplant Docent Cursus willen we onze passie voor groen combineren met de schoonheid en creativiteit van plantaardig verven." We willen mensen de mogelijkheid bieden om zichzelf uit te drukken en te genieten van de pure voldoening die ontstaat wanneer je iets moois creëert met natuurlijke ingrediënten."

De Verfplant Docent Cursus is niet alleen een kans om je creatieve vaardigheden te ontwikkelen, maar ook een mogelijkheid om deel uit te maken van de Bloei & Groei gemeenschap. Als afgestudeerd verfplant docent kun je workshops geven en actief bijdragen aan onze missie om veerkrachtige vrouwen te helpen bloeien.

We nodigen geïnteresseerden uit om zich aan te melden en hun vragen te stellen via shanna@bloeiengroei.org.

De cursus start op 8 juli en wordt vervolgd op de volgende data: 15 juli, 22 juli, 29 juli, 19 augustus, 23 augustus.