AMSTERDAM - Donderdag 11 mei presenteren vier bewonersorganisaties uit Oost hun plannen voor gezonde activiteiten voor hun eigen achterban. Dat doen ze in BIKO op het Steve Bikoplein. Het doel is een gezonde leefstijl te stimuleren bij ouders en kinderen, en om gezond gedrag en de gezonde(re) keuze gemakkelijker en vanzelfsprekender te maken.

Een paar voorbeelden:

  • Stichting Assadakaa laat tien moeders onder begeleiding van een diëtist een voedingsdagboekje bijhouden. Zo worden ze zich bewust van wat ze eten.
  • Stichting Al Fanaar leert een groep moeders hun favoriete recepten gezonder te maken.
  • Stichting Al Maarif laat een groep moeders begeleiden door een ouder- en kindadviseur en een diëtist om voor thuis voedingstips te combineren met opvoedingstips.

Datum: donderdag 11 mei 2017
Tijd: van 9.30 tot 12.00 uur
Locatie: BIKO, Steve Bikoplein 2

Presentatie en training

Na de presentatie van hun plannen door bewonersorganisatie geeft Francisca Flinterman van de GGD een gratis training over gedragsverandering: hoe zorg je ervoor dat iemand daadwerkelijk gezonder gaat leven. De training is voor de bewonersorganisaties, maar wie geïnteresseerd is kan ook deelnemen. Uiteraard zijn er gezonde hapjes en drankjes.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Meld u zich dan aan bij Joanna Kruzycka via j.kruzycka@amsterdam.nl of 06 2205 4665, en kom langs op donderdag 11 mei.

Zo Blijven Wij Gezond in Oost

Met de community aanpak wil de gemeente samen met (actieve) bewoners(organisaties) en ouders een gezonde leefstijl voor ouder en kind stimuleren.