AMSTERDAM - Op 10 november is weer de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Amsterdam bedankt u voor uw zorg voor een naaste. Op de Dag van de Mantelzorg zijn er allerlei activiteiten in de stad. Ook kunt u van 10 november tot en met 31 december een VVV-bon aanvragen van 20 euro.

In elk stadsdeel zijn er op de Dag van de Mantelzorg activiteiten. Zo is er in Centrum een feestelijke middag in Grand Hotel Amrath, in West live muziek in de Westergasfabriek, en in Noord kunt u salsadansen. Kijk voor alle activiteiten op amsterdam.nl.

Mantelzorgcadeau aanvragen

Van 10 november tot en met 31 december kunt u het mantelzorgcadeau aanvragen: een VVV-bon van 20 euro. Het cadeau is voor Amsterdammers die mantelzorg verlenen aan iemand in of buiten Amsterdam en voor mensen die mantelzorg verlenen aan iemand in Amsterdam, maar zelf niet in Amsterdam wonen. Maximaal 1 bon per mantelzorger.

De bon aanvragen doet u online via amsterdam.nl/mantelzorg. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. Of u gaat langs bij een Stadsloket naar keuze. De Stadsloketten zijn open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. Voor de aanvraag moet u een identiteitskaart of paspoort meenemen.

Onder de 18 jaar oud? Minderjarige mantelzorgers kunnen de VVV-bon alleen bij een Stadsloket aanvragen samen met: de ouder/voogd of de meerderjarige waar de jonge mantelzorger voor zorgt.

In alle gevallen ontvangt u de VVV-bon thuis per post.

Ondersteuning

Amsterdam telt zo’n 55.000 mantelzorgers. Bent u mantelzorger en zoekt u hulp bij uw zorgtaken? Er zijn voorzieningen om de mantelzorg voor u te verlichten of om deze af en toe over te dragen.