AMSTERDAM - De beste mbo-businessopleiding is te vinden in Amsterdam, aldus de Keuzegids Mbo 2021. Het gaat om de opleiding Commercieel Business Management van Hogeschool Tio. De Keuzegids, die vandaag is verschenen, geeft onafhankelijk advies en beoordeelt en vergelijkt de kwaliteit van ruim 450 mbo-opleidingen in Nederland.

Beste opleiding Commercieel Business Management
Tio’s opleiding Commercieel Business Management is met 78 punten verkozen tot beste binnen haar vakgebied. Yannick Kappers, onlangs afgestudeerd, legt uit waarom hij voor deze opleiding koos: “Ik wilde graag de businesskant op. Bij Tio kon ik de opleiding versneld volgen: in twee jaar. En dat de meeste docenten op Tio uit de praktijk komen, sprak mij ook heel erg aan. Ik heb twee hele leuke jaren gehad op Tio.”

Hogeschool Tio aan kop
Tio’s mbo-businessopleiding krijgt daarnaast als enige businessopleiding het predicaat topopleiding: “De enige topopleiding is Hogeschool Tio”, aldus de Keuzegids. Naast de mbo-opleiding staan ook Tio’s hbo-opleidingen op één, volgens de Keuzegids Hbo 2021 die eerder dit studiejaar verscheen, én is Tio zelfs uitgeroepen tot beste kleine hogeschool van Nederland.

Hoge score voor Hotelmanagement
Ook Tio’s mbo-opleiding Hotelmanagement behaalt een mooie score en staat op de derde plaats. Voor het zevende jaar op rij mag deze opleiding zichzelf topopleiding noemen. Waarin komt die kwaliteit tot uiting? Hotelmanagementstudent Sven van Bommel: “Je ziet het bijvoorbeeld terug in de persoonlijke begeleiding, de kwaliteit van de lessen, hoe goed alles geregeld is. Tio is natuurlijk een hele goede school die over de hele wereld bekend is; ik denk dat ik daarmee later een goede voorsprong heb.”

Bezoek een (online) open dag
Scholieren die graag de Tio-sfeer willen proeven, zijn van harte welkom op de Amsterdamse vestiging. Er worden online open dagen georganiseerd en, wanneer de maatregelen het weer toelaten, ook op de vestigingen: in een kleinschalige setting en volledig coronaproof. Ook aan studiekiezers die liever thuisblijven heeft Tio gedacht: Tio komt naar je toe voor een persoonlijk voorlichtingsgesprek. Kijk op tio.nl/opendagen.

Bron: Keuzegids Mbo