AMSTERDAM - Op zondag 7 augustus a.s. tissen 18.30 en 20.00uur treedt James Oesi op in Amsterdam in de Hortus Botanicus!

Oesi laat zich horen met oa. werken van Bach. Bijzonder, want men hoort amper contrabas als solo instrument. Zie ook https://www.dehortus.nl/ activiteit/klassiek-in-de-kas-james-oesi

Over de musicus
Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld.

Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). In het buitenland speelde Oesi op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika.

James Oesi is daarnaast initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern.

Oesi kreeg en krijgt tijdens en na zijn studie (aan de conservatoria van Moskou en Den Haag, waar hij in 2012 met een 10+ afstudeerde waarvoor hij de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) masterclasses en coachingsessies van onder andere Gary Karr, Anner Bijlsma, Geoffrey Simon (dirigent en producent), Leon Bosch (voormalig solocontrabas van Academy of St Martin in the fields), Klaus Trumpf en Thomas Martin.

In Augustus 2020 presenteerde Oesi samen met neurowetenschapper en voormalig topschaatser Beorn Nijenhuis een case study waarin wordt onderzocht wat de meest effectieve manier is voor professionele musici om te studeren. Oesi deed dit studietraject in voorbereiding op een albumopname van de cellosuites van Bach, die hij volgend jaar uitbrengt.