AMSTERDAM - Kom op woensdag 6 november, de dag van de landelijke staking van het basis- en voortgezet onderwijs, naar ARTIS. We organiseren deze dag extra activiteiten in het ARTIS-Park en in ARTISMicropia. Volg een micro-cursus beerdiertjes vangen door de laboranten in Micropia, maakt een reis door de ruimte tijdens de live-voorstellingen in het Planetarium of kom knutselen met herfstbladeren in de nieuwe botanische ruimte.


Toegangsprijzen*
-Kinderen en studenten*: €4,- voor ARTIS, €5,- voor Micropia en €9,- voor een combiticket
-Volwassen begeleiders: €18,- voor ARTIS, €12,- voor Micropia en €24,50,- voor een combiticket
-Kinderen van 0 t/m 2 jaar: gratis

Toegangskaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa. * op vertoon van een geldige collegekaart en geldig inschrijvingsbewijs.

Beerdiertjes vangen
De achtpotige beerdiertjes zijn een fascinerende groep microben. Het zijn onschuldige algenetertjes die bekend staan als extreme overlevers: temperaturen van -270 tot 150 °C overleven ze en een reis door de ruimte kunnen ze gemakkelijk aan. Normaal leven ze op allerlei vochtige plekken, zoals nat mos. Kom luisteren naar een micro-cursus ‘beerdiertjes vangen’ door de laboranten van Micropia en ga daarna zelf speuren naar deze minibeertjes!
Waar bij het laboratorium in Micropia
Hoe laat 10.30 uur, 12.00 uur en 14.30 uur

De laborant vertelt
Vitaminen zorgen ervoor dat verschillende processen in ons lichaam goed blijven draaien, zoals bloedstolling, vorming van botten en de werking van het zenuwstelsel. Vitaminen kunnen we in ons lichaam niet of niet genoeg produceren. Gelukkig helpt ons darmmicrobioom daarbij. Kom luisteren naar de laboranten en leer alles over vitamine D, K, B12 en welke darmmicroben daarbij onmisbaar zijn.
Waar bij het laboratorium in Micropia
Hoe laat 13.00 uur en 16.00 uur

Op avontuur in de ruimte
Een live voorstelling voor jonge kinderen. Je ontdekt hoe een echte donkere sterrenhemel er uit ziet, welke planeten te zien zijn en hoe je de Grote Beer kunt vinden. Daarna word je de ruimte in gelanceerd via de Maan naar Mars tot voorbij Pluto.
Waar ARTIS-Planetarium
Hoe laat 10.00 uur, 11.00 uur en 14.00 uur

Herfstroute Wild en woud
Volg vandaag de bomenroute in ARTIS en zie welke speciale band dier en plant hebben. Voor veel dieren is een boom niet alleen om naar te kijken, maar ook een slaapplek of bron van eten. Sommige dieren komen zelfs nooit uit de boom naar beneden.
Waar ARTIS-Park
Hoe laat Gehele dag

Kunst met bladeren
Ontdek je artistieke kant in de nieuwe botanische ruimte in het Vlinderpaviljoen. Het voormalige restaurant is verbouwd tot een huiselijke, groene ruimte waar kamerplanten centraal staan. Wist je dat planten al eeuwenlang gebruikt worden in en áls kunst? Laat de kunstenaar in je los en maak jouw eigen herfstkunstwerk met krijt en bladeren.
Waar de botanische ruimte (bij het Vlinderpaviljoen)
Hoe laat van 10.00 uur tot 13.00 uur

De dierverzorger vertelt
Verschillende dierverzorgers vertellen hun bijzondere verhalen. Ontdek wat de rode vari’s op Lemurenland eten, leer meer over de verzorging van de Aziatische olifant en zie hoe de dierverzorgers de Californische zeeleeuwen voorbereiden op een dierenartsbezoek, mocht dat een keer nodig zijn.
Waar diverse locaties in ARTIS-Park
Hoe laat de hele dag*
* Kijk op www.artis.nl/agenda en in de dagkrant voor het actuele programma