AMSTERDAM - Door een tip van een verbouwereerde klant kon een BCC-medewerker een doos ‘met inhoud’ die niet was afgerekend terugvorderen van een winkeldief.


De zoektocht naar BCC in Buitenveldert was op zich al een belevenis; een deel van de Buitenveldertselaan is voorlopig onbereikbaar voor auto’s. Daardoor mooie huizenstraten gezien in de alternatieve route, waar een gemiddelde Amsterdammer nooit komt. Aangekomen op de juiste plek bleek BCC nu te zijn verkast naar het Gelderlandplein…

Wij kwamen uit bij een werkelijk prachtig winkelcentrum. Mooie parkeergarage met bovengronds wat problemen qua infrastructuur door de drukte. Waar we bijna struikelden over de oud-stadsdeelvoorzitter en even later op de rolbaan stonden met een bekende advocaat die net verhuisd is van het centrum naar Buitenveldert. Dus bekende gezichten genoeg.

Het gewenste apparaat gekocht bij BCC. Met fijne service. Waar we dus net getuige waren van het retour komen van een doos met inhoud, meegenomen uit de winkel door een ‘proletarisch winkelende’ bezoeker. Die door een snel ingrijpende medewerker verzocht was de doos terug te geven. Wat ook gebeurde. Het lijkt erop dat de dief geluk had, maar hij staat wel op camerabeelden die nu klaarstaan voor de politie.

Het is niet saai daar in Buitenveldert! Toen bij het parkeren ook nog bleek dat de eerste 1.5 uur gratis parkeren is, was het winkelgeluk in Buitenveldert compleet!