AMSTERDAM - Afgelopen donderdag kon men plots op de pof inkopen doen bij het filiaal van Bakker Simon Meijssen op de Nieuwe Vijzelstraat, in de volksmond Vijzelgracht genoemd!


Want..op die hoek viel voor alle bedrijven daar de stroom uit! Café Mulder, de Snackbar,

Bakker Simon Meijssen en nog een Café hadden naast corona-problematiek extra schade. Bij de Bakker deed de snijmachine het niet, de pinautomaten deden het niet, de kassa deed niets, de koeling werkte niet…. Met een winkel vol heerlijkheden!

Een van de wijkraadsleden van d’Oude Stadt, die net langskwam en mocht poffen, vond dat dit probleem gelijk opgelost moest worden voor de bakker. Gezamenlijk met andere bewoners zijn er diverse verlengsnoeren bijgehaald. De stroom kwam van een collega-ondernemer: de Printerette op de Vijzelgracht. En daardoor kon er weer ‘gewoon’ gewinkeld worden door buurtbewoners bij dit 7e filiaal van Bakkerij Simon Meijssen.

De Snackbareigenaar en zijn klanten hadden minder geluk; Liander kon pas om 23.00 uur ’s avonds het sein; “klus geklaard” geven. Maar in elk geval was het probleem voor het weekend opgelost.

Op maandag kwam Bakker Meijssen hoogstpersoonlijk heerlijke gebakjes brengen bij de ‘hulpverleners’. Dat was een mooi gebaar en gaf deze taartjes een nog mooiere smaak werd ons verteld!