AMSTERDAM - Holtkamp in Amsterdam is een begrip. Diverse generaties zijn er al bezig. Wij kwamen Bakker Cees Holtkamp tegen op https://foodtube.nl/ stroopwafels-en-stroopkoeken-van-cees-stella/ samen met zijn kleindochter Stella.

In de lijst van Hollandse verrukkingen staat de stroopwafel op eenzame hoogte. Het is een product dat uit de fabriek komt of van een stroopwafelkraam, al zou het Holtkamp niet verbazen als er ook stroopwafels zijn die vers uit de kraam verkocht worden en tòch uit de fabriek vandaan komen.

Een ding is zeker: de banketbakker begint er niet aan, die maakt voor de stroopliefhebber liever stroopkoeken. Niettemin maakt Cees Holtkamp (op veler verzoek en samen met zijn kleindochter Stella Meijles) voor Foodtube stroopwafels en daarmee betreedt hij terra incognita: ‘ik ben toch een beetje zenuwachtig’ liet hij zich tijdens de opname ontvallen.

Om het verschil te laten zien maken Cees Holtkamp en Stella gelijk ook stroopkoeken, waar je in tegenstelling tot stroopwafels geen speciale apparatuur voor nodig hebt. Uiteraard horen we ook de historie van de stroopwafel.