AMSTERDAM - Vanaf 20 september zullen bezoekers van de Overtoom warm worden verwelkomd door de nieuwe bagelbazen Sharon (36) en Xerxes Bakker (37). Hun liefde voor bagels begon met één hap en groeide uit tot de droom van een eigen zaak. Binnenkort staan deze geboren Amsterdammers te stralen in hun eigen vestiging met verse koffie en een flinke dosis enthousiasme. Met hun sprankelende energie zijn deze nieuwe bagelbazen vastberaden om elke gast dat vertrouwde thuisgevoel te geven.
In de ban van de bagel
Soms zet je je tanden ergens in en verandert je leven voorgoed. Dit gold voor Xerxes toen hij jaren geleden voor het eerst een bagel proefde, in New York. “Ik vond het zó lekker. Bij de eerste hap was ik meteen verkocht.” Eenmaal in Nederland ging hij gelijk op zoek naar het ambachtelijke broodje met gat. Hij kwam uit bij Bagels & Beans op de Spaarndammerstraat. Dat bleek het begin van een nieuwe passie. “Er zijn drie dingen waar wij dol op zijn: écht lekkere koffie, vers belegde bagels en een fijne sfeer. Die gouden combinatie vind je alleen bij Bagels & Beans.”
Van vaste gast naar ondernemer
Sinds deze ‘ontdekking’, is Bagels & Beans niet meer weg te denken uit hun leven. Naast de goede koffie en verse bagels, was het vooral de warme sfeer en de gastvrijheid waarvoor ze wekelijks terugkwamen. Zelfs nadat ze verhuisden. Sharon: “De liefde en aandacht voor elke gast vind ik bijzonder en uniek. De medewerkers zijn attent. Ze weten hoe ik mijn koffie het liefst drink en nemen elk bezoek weer de tijd voor een praatje. Waar kom je dat nu nog tegen?”
Xerxes vult aan: “We hebben veel warme herinneringen aan deze vestiging. Een deel van ons leven hebben we hier doorgebracht. Voordat we kinderen hadden, kwamen we hier al regelmatig. Inmiddels zijn ze 10 en 7 jaar. Al die jaren kwamen we met veel plezier langs en voelden we ons welkom. Vorig jaar realiseerden we ons dat wij zelf ook zo’n verbindende plek wilden creëren voor anderen. Waar iedereen voelt dat ‘ie welkom is en écht gezien wordt. Dat we nu zelf aan het roer gaan staan, voelt alsof de cirkel rond is.”
Op het lijf geschreven
Sharon en Xerxes brengen beiden een flinke dosis ondernemerservaring en mensenkennis mee. Met hun liefde voor gastvrijheid, voelde het idee van een eigen horecazaak als een logische volgende stap.
Binnenkort krijgt de vestiging een kleine refresh. “Het vertrouwde en persoonlijke gevoel blijft natuurlijk,” vertelt Sharon, “maar het interieur krijgt een update. Denk aan nieuwe meubels, een nieuwe vloer en een frisse lik verf om het helemaal van nu te maken.” Sharon en Xerxes kijken er naar uit om elke gast met open armen te ontvangen. “We willen een plek zijn waar buurtgenoten elkaar ontmoeten. Waar gasten kunnen genieten van een moment van rust, een goed gesprek en natuurlijk van een vers gezette koffie en een heerlijke bagel.”