AMSTERDAM - Stadsgoed N.V. heeft Damrak 49b te Amsterdam verhuurd aan backWERK, waar de bakery-café formule recentelijk haar 38e vestiging in Nederland heeft geopend. De winkel heeft een vloeroppervlakte van ca. 316 m2 bvo verdeeld over de begane grond en de kelder. De vestiging aan het Damrak is de tweede backWERK vestiging in de Amsterdamse binnenstad.

BackWERK heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten tegen een marktconforme huurprijs. De winkel opende vorige week de deuren voor het publiek. BackWERK is groeiende, en heeft gesprekken lopen met diverse verhuurders over het openen van nieuwe vestigingen in verschillende steden door het land.

Verhuurder werd geadviseerd door KroesePatermotte. BackWERK is bijgestaan door Engelvast, de vaste makelaar van backWERK.

Over backWERK:
BackWERK is een bakery-café waarbij gasten in een warme, gezellige omgeving de heerlijkste vers bereide gerechten direct kunnen kiezen. BackWERK is een succesformule en opent steeds meer vestigingen in Nederland. In 2009 werd de eerste Nederlandse vestiging geopend in Nijmegen. De afgelopen jaren is de franchiseketen hard gegroeid en telt op dit moment meer dan 340 vestigingen met locaties in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Momenteel staat het aantal vestigingen in Nederland op 38 (en met geplande opening in Delft op 39) en heeft backWERK nog steeds de ambitie om te groeien. Sinds het najaar van 2017 valt backWERK onder het Zwitserse beursgenoteerde Valora A.G. en staat verder groeien nog meer in het teken dan ooit tevoren.