AMSTERDAM - In Het Scheepvaartmuseum zijn er tijdens de herfstvakantie, van 20 t/m 28 oktober 2018, dagelijks extra familieactiviteiten met het thema ‘Op reis’. Er is een speciaal kleuterprogramma, een familierondleiding, een nieuwe familiekijktocht en de Kids vakantiewerkplaats. Voor het hele programma zie www.hetscheepvaartmuseum.nl/herfstvakantie.

Kleuterprogramma ‘De reddende rattendokters’(3+)
Een nieuw avontuur van Rinus de Rat, die op reis is. Rinus is wat verdrietig, want hij is ver van huis. Hoe lost hij dit op en kunnen de kinderen hem helpen?

Familierondleiding ‘Een koffer vol reisverhalen’(6+)
Ga mee met de avontuurlijke rondleiding. Onze enthousiaste gids brengt de deelnemer langs alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantiereis.

Kids vakantiewerkplaats: voor stoere ontdekkingsreizigers en gezellige thuisblijvers (6+)
Veel tentoonstellingen in Het Scheepvaartmuseum gaan over verre reizen. Ook in de zomervakantie op reis geweest? Misschien toen een cadeautje gekregen of schelpen verzameld op het strand? Tijdens deze herfstvakantie maken kinderen met een museumgids hun eigen mini-souvenirdoosje. Natuurlijk mag iedereen het daarna mee naar huis nemen om eigen spulletjes in te bewaren.

Familiekijktocht (6+)
Met de nieuwe familiekijktocht gaan families met hun koffers zelf op reis door het museum. Op allerlei plekken vinden deelnemers dingen die je als reiziger onderweg nodig hebt. Verzamel ze allemaal en los de puzzel op. Waar gaat de reis heen? Lever het antwoord in en maak kans op een leuke prijs.

Alle extra activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs, maar kom op tijd want er is beperkt plaats. Inschrijven kan op de dag zelf in het museum. Meer informatie: www.hetscheepvaartmuseum.nl/herfstvakantie

Over Het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum, gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1656, laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum presenteert topstukken uit, wat door experts wordt beschouwd als, een van de beste maritieme collecties ter wereld. Naast tentoonstellingen op historisch vlak, toont het museum werk van hedendaagse internationale kunstenaars en vormgevers. Met 350.000 bezoekers per jaar bevindt het museum zich in de top 10 van Amsterdamse musea en is daarmee een trekker voor binnen- en buitenlandse bezoekers.

Kijk voor meer informatie op www.hetscheepvaartmuseum.nl.