ARCEN – Auteur Karin Hover staat bekend om haar bijzondere romans als ‘Shamrocks en regenbogen’ en ‘Maggie’s strijd’. Verhalen over krachtige, zelfstandige vrouwen in het heden en het verleden, telkens met het mysterieuze Ierland als belangrijkste decor. De connectie met vroegere generaties legt Hover met verve en daarmee levert ze uiterst boeiende romans af. Binnenkort verschijnt haar derde, ‘De geheimen van Lizzy’.

Na ‘Shamrocks en regenbogen’ en het vervolg daarop, ‘Maggies strijd’, mag Hover zich verheugen in een groeiend aantal fans. Fans die reikhalzend uitkeken naar een nieuwe roman van de hand van deze talentvolle auteur die als geen ander diepgang, boeiende verhaallijnen en interessante personages, in een warme schrijfstijl bijeen weet te brengen. Enfin, wachten hoeft niet veel langer, want zeer binnenkort ziet ‘De geheimen van Lizzy’ het levenslicht.

Waar gaat dit nieuwe boek over?
Lizzy reist, net als de rest van de familie Fitzpatrick voor de begrafenis van opa Thomas, af naar Ierland. Daar ontmoet Shannon haar tante voor het eerst. Ze kent Lizzy alleen van de schilderijen van de beroemde kunstschilder Charles Leblanc. Lizzy is het buitenbeentje van de familie, maar al bij de eerste kennismaking klikt het tussen haar en Shannon.

Volgens de familieverhalen studeerde Lizzy vroeger in Dublin en had ze een geweldige tijd in de hoofdstad. Maar waarom is ze dan zo plotseling naar Cornwall vertrokken? En wat weerhield haar ervan haar familie in Ierland op te zoeken? Wat is Lizzy’s connectie met Sinead, de tante van Shannons vriend Daniel? Zij werd op haar achttiende naar een klooster gestuurd waar veel zwangere ongehuwde vrouwen heimelijk onderdak kregen. Ze is nooit meer teruggekeerd en de familie heeft geen idee wat er gebeurd is.

In de nieuwste roman van Karin Hover worden de geheimen van Lizzy ontrafeld…

Boeklancering
Natuurlijk zal deze fraaie, nieuwe roman van Karin Hover feestelijk worden gelanceerd. De lancering vindt plaats op 21 mei van 14.00-16.00 uur in het Grand Café van Hotel Arcen. Indien u daarbij aanwezig wilt zijn, volstaat een mail naar vandewaterhanneke@gmail.com.

Over de auteur
Karin Hover schrijft al verhalen zolang ze zich kan herinneren. In 2021 verscheen haar debuutroman ‘Shamrocks en regenbogen’. In al haar boeken speelt Ierland een belangrijke rol. De liefde voor dit land deelt ze met haar man, twee zonen en schoondochter. Niet alleen het natuurschoon trekt hen, maar ook de inwoners met hun geweldige humor en relativeringsvermogen. De Ierse onafhankelijkheidsstrijd is het onderwerp van Karins tweede roman ‘Maggie’s strijd’.