AMSTERDAM - Is het dialoog of is het ongein als een kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae op het Rokin net een dag een billboard heeft geplaatst en erop nu al 2 'kunstuitingen' illegaal geplakt/geschreven zijn?


Beteuterd waren enige mensen wel die gisteren nog konden zeggen: "Wat een mooie "Art is now" hebben we op ons pand geplaatst"...

Amper 24 uur later hebben kunstenaars -of vandalen- er een tekst en een poster op geplakt; een poster met "abandon all art now"Vrij dreigend met : Await further announcement, major rethink in Progress. En een ander die wel signeert en reageert op de tekst op de poster met de opmerking: "stress made me do this ". Deze kunstenaar, Peim van der Sloot, bestaat echt en is volgens de ledenlijst nog geen lid van Arti et Amictiae. Zou dit een afgewezen kandidaat lid zijn of iemand die graag lid wil worden? Of misbruikt iemand zijn naam?

Dat belooft wat als dit dag een is, er geen sociale controle op straat is en de straatartiesten 'alles' kunnen doen. Ook al is het eendialoog, flauw is het volgens sommige voorbijgangers en Arti-leden wel!

Uitvergroot de poster die over het billboard is geplakt en links de kunstuiting van Peim Van der S. te A.

Studio Dreams Come True