AMSTERDAM - Corona geeft veel leed, maar de bekende kunstenaarsvereniging met een prachtigeSociëteitsruimte en zalen is wel blij met hun tijdelijk toegestaan Corona-terras.

Voor die tijd was de Gemeente mordicus tegen een groter terrasje en nu worden ondernemers ‘geholpen’. De leden en passanten zijn er blij mee en er valt altijd wat te zien op het Rokin!

Deze maand is er ook nog -tot eind van de maand- de tentoonstelling ‘Beautiful Square’ met vierkante foto’s van fotograaf Jacques Meijer te zien en te koop in de Sociëteitsruimte van Arti; met prachtige zwart-wit foto’s van Nella Frijda, Connie Stuart en vele andere dames in jongere tijden. Of de bijna stillevens van werksters van de Tweede Kamer die de kantoren oppoetsen in de zestiger jaren!

Boven in de zalen is de tentoonstelling Mensbeeld, ‘De wereld om ons heen verandert’ is het onderwerp. Wie die komt zien en geen lid is, betaalt 3 euro, die steun is nodig. En eind van de maand komt de derde ZomerSalon in beeld zowel op Abri’s door de stad en in de beneden gelegen Sociëteitsruimte; werk van Arti-kunstenaars, dat dan ook te koop is.