AMSTERDAM - Wie kent het gebouw Arti et Amicitiae op het Rokin niet. Het gebouw met prachtige bovenzalen en een fantastische mooie societeitszaal -met vaak mooie exposities aan de muur en de expo-ruimte Art-space, waar de invloed van Stedenbouwkundige en architect W.P. Berlage (1856-1934)_nog steeds te voelen is!


De komende weken zal er steeds een andere uiting te lezen zijn op de gevel van het sociëteitsgebouw op het Rokin. Hier de tekst van kunstenaar David Hockney die meldt dat "kunst nu is" ... De kunstenaars zelf van de vereniging werken thuis en of op hun atelier. De verkoop stokt bij velen, exposities zijn afgelast en worden afgelast, echter de creativiteit van de leden barst bijna uit zijn voegen! En helaas blijft Arti nog even dicht.

Sommige kunstenaars zeggen; "Deze Corona-tijd lockdown is normaal leven voor velen van ons, een teruggetrokken bestaan leiden om te werken en af en toe mensen zien..." Maar de gezelligheid, de drankjes en eten in de sociëteit wordt zeker gemist door de ruim 1400 leden!

Studio Dreams Come True