AMSTERDAM - Stichting Geen Drugs-Wel Leven gaat voor de 2de maal naar Buitenveldert in Amsterdam om drugspreventie te doen.


De Stichting is al meer dan 10 jaar geleden opgericht als seculiere activiteit van de Scientology Kerk. Sinds die tijd is ze actief op het gebied van drugspreventie. In 2010, 2011 en 2012 deden ze Anti-Drugs marathons om het belang van preventie te promoten door het hele land, waarbij ze elk jaar twee weken van plaats naar plaats gingen om wethouders en burgemeesters te informeren.

In de jaren erna gingen er maandelijks wel anti-drugs teams uit naar verschillende plekken in Nederland om het werk voort te zetten.

Het huidige bestuur is recenter bezig geweest met anti-drugs activiteiten in Zaandam en Amsterdam.

Vechten tegen de bierkaai?

De Stichting heeft het gezichtspunt dat als ze maar een persoon kunnen redden van de val van drugs, dan is het dat al waard. Er is veel drugsgebruik in de maatschappij en het lijkt te normaliseren, maar dat is alleen maar meer reden om harder aan het werk te gaan. De gevolgen zijn groot, drugscriminaliteit, extra zorgkosten, drugsafval en milieuvervuiling. De politie heeft hun taak, maar het mooiste zou zijn als de vraag voor drugs afnam, en dat doe je met preventie. De Stichting vindt het niet alleen de taak van de overheid, maar iedereen die het als probleem ziet zou zelf actief het idee van een drugsvrij leven moeten promoten.