AMSTERDAM - Vandaag verschijnt Oogst van de angst, de derde roman van Willem Frederik Erné. Een realistische en actuele roman, die alle zintuigen op scherp zet.

In Oogst van de angst laat Erné de tweelingbroers Alexander en Leonidas de discussie voeren of corona wel of geen ‘gewone’ griep is. Nidas is er zelfs van overtuigd dat er achter de schermen veel meer aan de hand is. Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Hij ontvouwt een complottheorie die zijn weerga niet kent, waarin de overheid en ‘big pharma’ een – op zijn minst – dubieuze rol spelen. Het zijn stevige discussies tussen de broers, aangezien Alex een geheel andere mening is toegedaan. Weet de een de ander te overtuigen?

Erné heeft zich voor het schrijven van zijn boek grondig in de materie verdiept en alle informatie die hij aandraagt is gebaseerd op gepubliceerde artikelen en onderzoeken. Door de informatie van voor- en tegenstanders van complottheorieën te gebruiken is een bijzonder boeiende en intrigerende roman ontstaan, fraai geschreven rondom het persoonlijke wel en wee van de broers. Oogst van de angst heeft de eerste persoon enkelvoud als perspectief, vanuit de visie van Alex, de broer die qua gedachten en twijfels het meest lijkt op de gemiddelde mens. Een mens die, geïndoctrineerd door de gekleurde informatie die de media ons voorschotelt, nog niet de andere kant op wist te kijken.

Wat is de waarheid? Is er wel één waarheid? Dat is aan Alex om te bepalen en … aan de lezer!

Oogst van de angst is een schokkende, confronterende roman anno nú! Je hoeft je overigens niet persé in een van de ‘kampen’ te bevinden om dit boek bijzonder boeiend te vinden. Lees en huiver!

De auteur
Willem Frederik Erné (Utrecht, 1953) is auteur, vertaler en musicus. Hij werkte jarenlang als multi-instrumentalist bij Seth Gaaikema, Tineke Schouten en Henk Elsink. Eerdere boeken van zijn hand zijn De arrogantie van het doorgeefluik (2017) en Van de liefde en de zee (2019). Erné woont met zijn vrouw Marguerite in Duitsland.

Uitgeverij De Wielen2 | Paperback | ISBN 9789082765342 | 333 pagina's |