AMSTERDAM - Met genoegen laten de samenstellers van de (foto)tentoonstelling Amsterdamse stijlkamers binnen de Singelgracht weten dat deze is verlengd.


Was u nog niet in de gelegenheid om langs te gaan in de Amstelkerk Amstelveld 10, midden in het Centrum van Amsterdam. Of was u misschien op vakantie, dan heeft u nog tot en met vrijdag 10 september 2021 de kans om deze unieke (foto)tentoonstelling te komen bekijken op werkdagen tussen 10 en 17 uur.

Een bijbehorende uitgave van een boek van 108 pagina’s is te koop voor de prijs van 15 euro.

Ook het gebouw zelf heeft een mooie geschiedenis: Stadsbouwmeester Daniël Stalpaert tekende vrijwel zeker voor het ontwerp van de Amstelkerk. De architect was één van de vier kerkmeesters, dacht ook de bouw van de Oosterkerk uit en had al naam gemaakt met ’s Lands Zeemagazijn -het huidige Scheepvaartmuseum- en de voltooiing van het Paleis op de Dam. Het ontwerp was zo eenvoudig uitgevoerd dat men sprak van een ‘preekschuur’. Stalpaert plaatste de kerk aan de rand van het plein, zodat het gebouw ook tijdens de bouw van een definitieve stenen versie, die dan midden op het plein zou komen, kon blijven staan. Die kerk van steen kwam er nooit.