AMSTERDAM - Tijdens de Exact Cloud Award-verkiezing heeft GetMonkeys de felbegeerde Cloud Award gewonnen in de categorie Samenwerking. De winnaars zijn bekendgemaakt tijdens Exact Live.

GetMonkeys stelt zichzelf op voor snel groeiende, innovatieve bedrijven als een CFO op afstand. Het kantoor koppelt dienstverleners aan elkaar, met als uitgangspunt de behoeften van de klant. Een sterk praktijkvoorbeeld van samenwerken met zowel klanten als partners binnen een netwerk.

Tijdens de Exact Cloud Awards, dé jaarlijkse verkiezing voor accountants- en administratiekantoren, is GetMonkeys er met de winst vandoor gegaan. De uitreiking kende dit jaar zijn zesde editie, waarbij vijfhonderd ondernemers deelnamen. Na het evalueren van de gemaakte cases en een stemronde is de jury in overleg gegaan om uiteindelijk GetMonkeys als winnaar in de categorie samenwerking te bekronen.

Hoe het allemaal begonnen is
Ruim anderhalf jaar geleden startten Maarten van Leeuwen en Maarten Smulders het bedrijf GetMonkeys: geen accountants- of administratiekantoor zoals je dat gewend bent, maar een netwerkorganisatie die de nieuwste tools inzet voor de prangende vragen en situaties van een ondernemer. De kracht van GetMonkeys ligt in de combinatie van de ruime ervaring van de oprichters in de MKB accountancy, en de specialisatie welke zich focust op het business finance aspect. De startup beheert na anderhalf jaar een klantportfolio met ruim 80 klanten binnen de branches ICT, media en digital health. Deze bedrijven variëren tussen startups en bedrijven met een miljoenen omzet.

Wat GetMonkeys doet
Voor een startend bedrijf behoort het inhuren van een controller of CFO vaak niet tot de mogelijkheden en wordt dit gezien als luxe. Jonge bedrijven hebben mogelijk wel de financiële middelen voor een accountant, maar kunnen het jaarsalaris van een CFO niet ophoesten. Dit is precies het gat wat GetMonkeys wil vullen. Niet alleen het verzorgen van de administratie, maar ook financiële specialisatie op maat.