AMSTERDAM - Tijdens de allereerste online Ideathon for Volunteering Impact, georganiseerd door de Emirates Foundation en de International Association for Volunteer Effort (IAVE), adviseur van de Verenigde Naties op vrijwilligersbeleid, heeft Deedmob in de categorie Volunteerism in the Medical Sector de eerste prijs gewonnen. Uit meer dan 400 andere (tech) organisatie deelnemers kwam de Amsterdamse startup als winnaar uit de bus. Met de pitch om actief zorgpersoneel te ondersteunen met vrijwilligers om de werkdruk te verminderen heeft Deedmob de internationale jury overtuigd. Aan de prijs zit een geldbedrag verbonden van $25,000.

Medical Volunteer Platform
Door de corona pandemie hebben de Emirates Foundation en de International Association for Volunteer Effort (IAVE) moeten besluiten om het jaarlijkse vrijwilligerscongres online te organiseren. Namens Deedmob overtuigde Founder en CEO Boudewijn Wijnands de internationale jury met het innovatieve medical volunteer platform dat gebaseerd is op het online Coronahelpers vrijwilligerswerk platform. Aan dit platform hebben zowel Minister President Mark Rutte als Koningin Maxima recent aandacht besteed. ‘Wij zijn zeer vereerd om in dit diverse internationale gezelschap deze belangrijke prijs te winnen. Dit geeft ons een enorme boost om ons belangrijke werk voort te zetten’, aldus Wijnands.

Over de hele wereld
Naast de categorie waar Deedmob won waren er ook nog twee andere categorieën met focus op geestelijke gezondheidsproblemen en sociale verbinding. Respectievelijk wonnen Ruach Tova uit Israël en The Volunteer Center uit Trinidad en Tobago de prijs. ‘Wij willen met iedereen die impact wil maken met vrijwilligers samenwerken. Wij gaan hiermee een hele mooie samenwerking aan die internationaal is!’, aldus Wijnands.