AMSTERDAM - Ruben Maduro, oprichter en eigenaar van Spirited Union, heeft een missie om botanische rum te maken die mensen verenigt en om te produceren op een milieuvriendelijke en sociaal duurzame manier. Om deze reden onderneemt het revolutionaire rumbedrijf actie om slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te herenigen en te steunen, en doneren ze alle winst van hun limited edition 'Freedom Spice' rum aan humanitaire hulp.

Stilzitten doen ze niet bij Spirited Union. Ze hebben hun doel hoog ingezet, om zo de maximale impact te bereiken. Door samen te werken met hun leveranciers en distributiepartners hebben ze de kosten tot een minimum beperkt en de donatie per fles geoptimaliseerd. Om transparantie in hun prijzen te verzekeren en ervoor te zorgen dat alle winst gedoneerd wordt, zal de Spirited Union alle marge verzamelen en doneren op 30 maart. Helaas zullen de 'Freedom Spice' flessen niet op alle markten verkrijgbaar zijn, daarom is het ook mogelijk om via de website te doneren, om zo het doel van €50.000 te behalen. Voor €29,95 ontvang je een fles 'Freedom Spice' rum, waarvan alle winst wordt gedoneerd. Om een fles te bestellen, te doneren en voor meer informatie, zie www.spirited-union.com/in-union-with-ukraine

Over Spirited Union
Sinds deze zomer is de Nederlandse rumdisrupter Spirited Union met vijftien exportlanden de status van start up definitief voorbij. De zes verschillende soorten botanische rum worden inmiddels wereldwijd verkocht en het merk wordt veelvuldig geroemd in internationale dranken magazines. Ondanks dat de zes jaar jonge distilleerderij een grote groei heeft laten zien, wil initiatiefnemer Ruben Maduro nog meer aandacht voor kwaliteitsrum bij een breder publiek. "Rum is de nieuwe Gin" volgens hem en het helpt dat zijn dranken sinds dit voorjaar landelijk verkrijgbaar zijn bij Gall & Gall.