AMSTERDAM - Nederland verwacht een hele week extreem koud winterweer met nachttemperaturen tot -15° C. Voor dak- en thuislozen een zeer zware week. Om te voorkomen dat mensen op straat moeten slapen in de sneeuw, springt een hotel in het centrum van Amsterdam bij.


In samenwerking met de Homebass Foundation en De Regenboog Groep wordt er gezorgd voor warme en veilige verblijfsplekken gedurende de week.

De dak- en thuislozen krijgen ieder een eigen kamer waar zij de gehele dag mogen verblijven, overnachten en worden voorzien van drie maaltijden per dag. Overdag wordt er een vergaderzaal beschikbaar gesteld waar maaltijden opgehaald kunnen worden. Alle coronamaatregelen worden in acht genomen.

"Zoiets faciliteren hebben we nog niet eerder gedaan, maar deze situatie vroeg er om. In deze crisistijden hebben we natuurlijk ook de beschikbaarheid in het hotel. We hopen hiermee andere hotels te motiveren hetzelfde te doen, en een steentje bij te dragen", vertelt Jos van Hunen, Hotel Manager van Kimpton De Witt.

De hotelkamers worden beschikbaar gesteld zolang de extreme vrieskou aanhoudt.