AMSTERDAM - Wat in 2007 begon bij één persoon is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigd instituut met zes vestigingen in vier steden (online in heel Nederland), waar elke week honderden leerlingen naar meer begrip geholpen worden.


Karin Bijles Centrum heeft als doel om het beste naar boven te halen bij iedere leerling en biedt ondersteuning aan leerlingen van de basisschool en het middelbare onderwijs voor het bereiken van een zo goed mogelijk studieresultaat. Ze geven bijles voor elke groep en klas, in alle vakken en op alle niveaus.

Karin Bijles Centrum maakt gebruik van de L. Ron Hubbard studie methode, dit bestaat uit hulpmiddelen en technieken die docenten kunnen gebruiken om de leersnelheid van studenten te verbeteren. Dezelfde hulpmiddelen en technieken kunnen door studenten zelf worden gebruikt om hun vermogen om de materialen die ze lezen en bestuderen te begrijpen en te gebruiken, te verbeteren. En het blijft van vitaal belang om te blijven leren wanneer men de school verlaat en de uitdagingen van het leven aangaat.

L. Ron Hubbard heeft zich in zijn leven in vele onderwerpen verdiept, naast de studie methode ook in onderwerpen als tuinbouw, als schrijver van fictie en non-fictie, en hij was ook de oprichter van de Church of Scientology.

Door het succes in hun lessen met gebruik van de studie methode is er een uitzending gemaakt in de serie ‘Voices for Humanity’, wat allerlei successen op het gebied van het verbeteren van de wereld vertoond. De serie heeft afleveringen die gaan over het implementeren van mensenrechten onderwijs, drugspreventie en hulp bij rampenbestrijding.

Eigenaren Peter van de Kuit en Karin Verheijen zijn trots op de uitzending en vinden het belangrijk dat hun positieve boodschap zo de wereld in gaat. “Kinderen zijn onze toekomst. Hen te leren hoe te leren en te onderwijzen met gegevens waardoor ze een betere toekomst kunnen maken, zal invloed hebben op hun omgeving en de wereld weer een stukje beter te maken.”

De aflevering wordt in Amerika vertoont via nationale kabeltelevisie. De première van de episode is dinsdag 18 juni om 20:00 en in Nederland online te zien via www.scientology.tv (naast via de app op platforms als Apple TV en Google Chrome Cast).