AMSTERDAM - Het corona-virus brak uit in Brabant en Limburg in maart 2020. Toch mochten die zuiderlingen rondreizen en werken in het westen. Nu oktober 2020 blijken Amsterdammers niet echt welkom te zijn om een hotel te boeken in het zuiden. Ook mensen uit Kennemerland (Noord-Holland) kregen te horen "liever niet".

Kortom code rood of een beetje gekleurd s dus ook intern in Nederland belangrijk voor welkom of afgewezen te worden in hotels en wellicht ook voor restaurants. Terwijl het vaak de mensen zijn die hier even weg willen, vaak zij zijn die juist hier in Amsterdam rustig leven en nu denken: meer frisse buitenlucht om ons even te verzetten!

Niemand kan zich herinneren dat er een 'verbod' was voor al die Zuiderlingen, die in het westen werkten in de bouw, om hier te komen in februari t/m maart 2020...alleen tijdens de lockdown. Ook mogen die Zuiderlingen die nu hier overdag in Amsterdam en omgeving werken wel 'vrij' de provincie Brabant en Limburg in...

Omgekeerd blijken de Westerlingen nu toch persona non grata te zijn geworden; dus is het een verstandig besluit of is het hypocriet van die betreffende ondernemers in het zuiden des lands die al maanden klagen over 'te weinig gasten'?