AMSTERDAM - Dat we minder fysiek naar ons werk kunnen/mogen lijkt ook op te gaan voor de schoonmakers van afvalcontainers .. want Amsterdam wordt vies!


Hoewel huizen schoner worden, meer afval gedumpt wordt, is er ook een vervelende bijkomstigheid; de containerbakken zijn niet vies maar soms gewoon smerig! Sommige mensen zeggen dat ambtenaren, of de werknemers van bedrijven die ingehuurd worden door de gemeente, ‘thuis’ moeten werken… maar dat geldt toch niet voor ‘buitenberoepen’?

Want in een stad die de hoofdstad is, waar minder mensen komen dan normaal zou het nu toch ‘kraakhelder’ moeten zijn? Wie een container benadert ziet de smurrie er op zitten en dat is vast niet wat er in het ‘onderhoudscontract’ staat!

Nu het GVB weer minder mensen vervoert, minder trams laat rijden, net als bij de vorige lockdown, en GVB’ers weer plaatsvervangende werkzaamheden mogen uitzoeken; zou het een idee zijn dat het GVB wat mensen uitleent aan de Stadsreiniging/Dienst Openbare Ruimte om te helpen dat ‘onze’ stad heerlijk schoon wordt