AMSTERDAM - De integratie van de Deense car-sharing provider GreenMobility in Amsterdam is nu compleet. Op 1 januari 2022 nam GreenMobility het Nederlandse bedrijf Fetch car sharing over, inclusief een bestaande vloot elektrische voertuigen en een sterk klantenbestand. Sinds vandaag is GreenMobility volledig gesetteld in de hoofdstad.

Om de rebranding van Fetch in Amsterdam te vieren, biedt GreenMobility de hele maand juni een lagere minuutprijs van slechts €0,20. Daarnaast is GreenMobility van plan om de vloot in Amsterdam de komende maanden uit te breiden naar 150 elektrische auto’s, die gereserveerd en geopend kunnen worden in de GreenMobility app.

Voor een groenere toekomst
De Nederlandse markt heeft zich bewezen op het gebied van elektrisch autodelen en het prioriteren van belangrijke klimaatdoelstellingen. GreenMobility gaat een steentje bijdragen aan het veranderen van de vervoersgewoonten en de manieren van woon-werkverkeer in de stad.

“Amsterdam is een voorloper in de elektrische deeleconomie en heeft 10 keer zoveel laadstations als Kopenhagen. We zijn blij dat Amsterdam nu nóg een belangrijke stap zet voor het behalen van de klimaatdoeldoelstellingen, waarbij GreenMobility een belangrijke en voordelige oplossing is voor het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van lawaai en luchtvervuiling in de stad”, zegt Thomas Heltborg Juul, CEO van GreenMobility.

De gemeente Amsterdam heeft eerder besloten om een verbod te leggen op benzine- en dieselauto’s vanaf 2030. Deze visie wordt gedeeld door GreenMobility, dat streeft naar het verminderen van het aantal privéauto’s in de stad.

“Om onze gemeenschappelijke klimaatdoelstellingen te behalen, moet de elektrische auto geïntegreerd worden in onze stedelijke vervoersoplossingen. Wat hebben zo min mogelijk auto’s nodig, die zo veel mogelijk mensen vervoeren. Zo besparen we grondstoffen en hulpbronnen. Hier kan GreenMobility een positieve impact hebben”, zegt Thomas Heltborg Juul, CEO van GreenMobility.

GreenMobility opereert een succesvolle elektrische vloot van 1.300 auto's in 11 Europese steden. Nederland is het 6e land waar GreenMobility actief is. Meer dan 180.000 gebruikers zijn aangemeld in de GreenMobility app.

GreenMobility heeft als ambitie om tegen 2025 actief te zijn in 35 steden met 10.0000 elektrische voertuigen.

Meer informatie: Thomas Heltborg Juul, Group CEO, tel.: +45 2986 9901, e-mail: thj@greenmobility.com

GreenMobility is een Deens autodeelbedrijf dat een 100% elektrische vloot bedient en moderne stedelingen gemakkelijk, flexibel en duurzaam vervoer aanbiedt in de vorm van elektrische deelauto’s. Gebruikers hebben toegang tot de auto’s via de GreenMobility app. Vandaag de dag bedient GreenMobility 1.300 elektrische voertuigen in Kopenhagen, Aarhus, Malmö, Gotenburg, Antwerpen, Gent, Brussel, Helsinki, Düsseldorf, Keulen en Amsterdam. Meer dan 180.000 mensen zijn geregistreerd als klant bij GreenMobility.

Gedreven door wereldwijde megatrends, ziet GreenMobility een razendsnel groeiende markt voor car-sharing in grote steden, die groen transport willen voor hun inwoners en het aantal privéauto’s proberen te beperken. GreenMobility’s ambitie is om tot de wereldwijde top van aanbieders van groene deelmobiliteitsoplossingen te behoren. GreenMobility is beursgenoteerd op de Nasdaq Main Market Copenhagen in Denemarken.