AMSTERDAM - Onze hoofdstad verwelkomde het nieuwe jaar met meer dan 37.000 lichtpuntjes Electric Fireworks en Electric Fireworks Junior eerder op de avond. Met een goed gevuld Museumplein zat de sfeer er goed in en genoten alle bezoekers van een muzikaal en feestelijk voorprogramma, gevolgd door een adembenemede countdown in de laatste tien minuten van het jaar, en natuurlijk het vuurwerk van licht als klapper op de vuurpijl précies om 00:00 uur


Het nieuwe jaar in met meer dan 37.000 lichtpuntjes Ruim 60.000 bezoekers gingen dit jaar het nieuwe jaar in met meer dan 37.000 lichtpuntjes tijdens Electric Fireworks op het Museumplein. Dit jaar startte de show al eerder op de avond met een feestelijke muzikale tijdreis. De grootste hits uit diverse muzikale tijdperken kwamen voorbij, ondersteund door diverse live acts zoals violisten met elektronische violen, dragqueens en een brassband. Om 23:50 uur kwam de tijdreis tot een halt en startte de countdown in.

Al eerder op de avond hebben ruim 10.000 kinderen en gezinnen oud en nieuw gevierd met Electric Fireworks Junior.

Nieuw-West
Ook in Nieuw-West was een traditionele vuurwerkshow te zien als onderdeel van Electric Fireworks. Vanaf de kades van de Sloterplas werden 5.000 bezoekers getrakteerd op een kleurrijke show met traditioneel vuurwerk. Ook hier is de avond zonder incidenten en op saamhorige wijze verlopen.

Ook vanuit huis
Niet alleen in Amsterdam, maar ook vanuit huis is Electric Fireworks te zien geweest. Vanaf 22:30 uur live op Videoland en vanaf 23:55 uur schakelde ook alle RTL-zenders live in.