AMSTERDAM - Het is nog herfst maar het wordt flink kouder. Daarom zijn we al helemaal voorbereid op vorst en gladde wegen. Of liever; geen gladde wegen want dat is waar de medewerkers van de gladheidbestrijding 24 uur per dag aan werken.

De gemeente strooit preventief tegen gladheid op Hoofdnet auto, fiets en openbaar vervoer. In de loodsen van de gemeente ligt 5000 ton strooizout klaar. De vloot aan strooiwagens is geïnspecteerd en de strooiroutes op het hoofdnet zijn verkend. Bij een voorspelling van gladheid rukken de teams gladheidbestrijding uit om de stad begaanbaar te houden. Om het fietsen te vergemakkelijken hebben de hoofdfietsroutes dezelfde prioriteit bij de gladheidbestrijding als de hoofdwegen voor de auto en het openbaar vervoer. Bekijk de strooiroutekaart.

Wat kunt u zelf doen?

De gemeente Amsterdam strooit niet op trottoirs, voetpaden, binnenwegen in de wijken en parken. Iedere Amsterdammer kan bij zijn stadsdeel gratis strooizout halen om eigen stoep of trap te strooien.

Volg de strooiacties via twitter

Iedere uitruk (meestal ‘s nachts voordat de ochtendspits begint) wordt aangekondigd via het twitteraccount ‘Verkeer in Amsterdam’ (@verkeer020).

Heeft u vragen of klachten over gladheid? Dan kunt u dit melden via de MOR-melding, facebook, twitter of via 14020.