AMSTERDAM - In Rotterdam heeft Woningcorporatie Woonstad besloten om het alcoholgebruik tijdens bewonersactiviteiten aan banden te leggen, komt dit ook naar Amsterdam?

“De verhuurder gaf destijds aan het beleid in alle wooncomplexen gelijk te willen trekken. In de aankondiging staat dat drank niet bij een gezonde leefstijl zou passen… Voor bijzondere gelegenheden zou er maximaal tien keer per jaar een ontheffing kunnen worden aangevraagd om een biertje of wijntje te mogen schenken.” Aldus diverse berichten.

Bestuursvoorzitter Miriam Hoekstra-van der Deen van Woningcorporatie Woonstad Rotterdam is sinds kort daar bezig en zou bekend staan ‘om haar oog voor menselijke maat ‘lezen we.. op de site van Woonstad. Maar is deze aankondiging ‘oog voor menselijke maat’ of te ver gaande bemoeizucht?

Gebruikers van de activiteitenruimtes zijn onthutst. Plots gaat de woningbouwcorporatie zich met hun gezondheid bemoeien?! Op een Bingo-avond of kaartavondje middag mag er dus niets meer geschonken worden?

Het protest is al ingezet: De ouderen weigeren zich aan die opgelegde regel te houden! Een Rotterdams Gemeenteraadslid heeft al vragen gesteld over deze bemoeienis van Woonstad!

Voor Amsterdammers een geruststelling: Woonstad zit niet in Amsterdam!