AMSTERDAM - Op zaterdag 14 oktober staan het bruisende centrum en de stadsparken van onze hoofdstad in het teken van de Amsterdam City Walk. Meer dan 5.000 enthousiaste wandelaars hebben zich al ingeschreven voor de 9e editie van het populaire wandelevenement. Met afstanden van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km is de Amsterdam City Walk geschikt voor ieder wandelniveau.


De Amsterdam City Walk zorgt er met drie unieke startlocaties voor dat de wandelaars een vliegende start van hun Amsterdam Experience ervaren. Deelnemers aan de 17, 20, 26 en 33 km starten vanuit het iconische Olympisch Stadion. De 14 km-wandelaars beginnen hun wandeltocht in de buurt van Station Sloterdijk, om de hoek van het Westerpark. Het bekende Rembrandtplein in het centrum van de stad is de startlocatie van de 10 km.

Nieuwe verzorgingspost bij de Westerkerk

Onderweg wordt er gezorgd voor entertainment in de vorm van gezellige Amsterdamse koren en volkszangers en bij de verzorgingsposten krijgen de deelnemers Amsterdamse lekkernijen. Deze posten worden vaak ingericht in of bij bekende Amsterdamse plekken, zoals het Sarphatipark, de Haarlemmerpoort en de Amstelkerk.

Tijdens de 9e editie van de Amsterdam City Walk wordt de beroemde Westerkerk als nieuwe verzorgingspost toegevoegd. De wandelaars van de 10, 17, 26 en 33 km krijgen alle tijd om de kerk, waar Prinses Beatrix getrouwd is en waar Rembrandt van Rijn begraven ligt, te bekijken.

Wandel mee voor het goede doel

Ook dit jaar is Stadsherstel Amsterdam als goed doel verbonden aan de Amsterdam City Walk. Bij de 9e editie van het wandelevenement staat het project rond het behoud van de eeuwenoude Molen de Bloem centraal. Deze stellingmolen aan de Haarlemmerweg werd al in 1768 op de stadsmuur geplaatst.

Deelnemers aan de Amsterdam City Walk kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan Stadsherstel Amsterdam. Stadsherstel gebruikt deze bijdragen om monumenten en panden in Amsterdam te redden, door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Tijdens de afgelopen edities van de Amsterdam City Walk zijn dankzij de vrijwillige donaties van deelnemers al mooie bedragen opgehaald voor de projecten rondom de Oosterkerk, Molen De Gooyer, de Hollandsche Manege en de Haarlemmerpoort.

Jouw Amsterdam Experience

Wandel jij op zaterdag 14 oktober samen met je wandelvrienden en -vriendinnen langs de mooiste plekken van Amsterdam? Kies je favoriete afstand van 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km en de ontdek verborgen parels en wereldberoemde highlights die onze hoofdstad rijk is. Inschrijven kan via www.amsterdamcitywalk.nl.