AMSTERDAM - Alcohol en het verkeer gaan niet samen. We kennen allemaal de Bob, de Bob Winter en de Bob Zomer. Maar er is ook de Bob Sport. Voetbalclub Ajax gaat hier als eerste in de regio echt werk van maken op sportpark de Toekomst. Want alcohol in je bloed heeft effect op je rijgedrag. En dus breng je zo jezelf en anderen in gevaar. Terwijl we allemaal veilig thuis willen komen. Ook na een voetbalwedstrijd.

Op 7 juni organiseren Ajax, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Vervoerregio Amsterdam de regionale kick-off van de Bob Sport campagne op sportcomplex de Toekomst. Op dit sportterrein spelen de vier amateur-, 14 jeugdelftallen en het tweede van Ajax. In de kantine wordt aandacht gevraagd voor wie de Bob is. Bob Sport richt zich op het voorkomen van rijden met alcohol op na een bezoek aan de sportkantine. Ajax ziet vooral goede voorbeelden. Toch vindt de club het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van hun gedrag en de keuze maken om nuchter achter het stuur te kruipen. Ajax wil graag dat iedereen veilig thuiskomt. Hun leden, vrienden en familie, maar ook alle andere weggebruikers.


Scoor eerst een Bob
100% Bob, is 0% op. VVN is in het hele land te vinden om bestuurders eraan te herinneren dat een Bob helemaal nuchter blijft. Tijdens de kick-off van Bob Sport in de Vervoerregio worden de bezoekers van de Toekomst aangespoord alcoholvrij te rijden en af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden en/of kinderen veilig naar huis brengt. Scoor eerst een Bob!

Goed voorbeeld doet volgen
Natuurlijk is Bob Sport er niet alleen voor voetballers. Of je nu korfbalt, hockeyt, basketball speelt, tennist of een andere sport beoefend: “ben je Bob, zeg het hardop”. Materialen voor sportverenigingen zijn te verkrijgen via VVN en worden in de aangesloten gemeenten betaald door de Vervoerregio Amsterdam.