AMSTERDAM - Het Stedelijk presenteert het nieuwe vrijdagavondprogramma After Six, vol bijzondere programmering, dwars door het museum. Eén keer per maand kun je je weekend in het Stedelijk beginnen, en na zessen borrelen in een inspirerende omgeving. Kom voor een drankje, een ontmoeting of om mooie tentoonstellingen te zien. Meer weten over de kunst? Neem dan deel aan Meet the Masters, waarin altijd een kunstenaar centraal staat. Je kunt 22 april ook bij bijzondere performances zijn en meedoen aan workshops. Een ding is zeker: elke editie van After Six zal je meevoeren naar een andere wereld.

PROGRAMMA AFTER SIX: 22 APRIL

Geïnspireerd door de tentoonstelling Let Textiles Talk staat de eerste editie van After Six op 22 april geheel in het teken van textiel, een materiaal dat van alle tijden is en onder jonge makers een revival doormaakt. Eben Badu van The New Originals is de DJ en dit is er allemaal te doen:

  • Eben Badu vertelt over een zelfontwikkelde kleurrijke stof met bijzondere patronen in samenwerking met Borre Akkersdijk van BYBORRE
  • De Feministische Handwerk Partij geeft met een live performance het stoffige imago van textiel een boost
  • Tijdens Meet the Masters leer je steeds één kunstenaar kennen door de ogen van andere makers uit de wereld van onder meer kunst, design, fashion, muziek, dans en film. Zij delen in uiteenlopende vormen hun fascinatie met je. Meet the Masters is op 22 april gewijd aan de wereldberoemde kunstenaar Sheila Hicks. Zij maakt met felle en sprekende kleuren persoonlijke sculpturen van textiel. Verschillende van haar werken zijn te zien in de vaste collectie-opstelling van het Stedelijk.
  • Creative juices flowing? Join de workshop DYE IT YOURSELF en verf samen met kunstenaar Roua ALHalabi met materialen als avocadopitten, kurkuma, thee en ui.
Locatie: verschillende plekken in het museum
Tijd: vrijdag 22 april, 18.30 tot 22.00 uur

Toegang: t/m 18 jaar: gratis, standaard: € 9,95*, gereduceerd tarief: € 7,50* (studenten, CJP, Vrienden, Museumkaart, Stadspas, ICOM of ander geldig toegangsbewijs) *incl. 1 gratis drankje!

Taal: Nederlands en Engels Tickets: de link naar de ticketshop komt binnenkort online
De volgende edities van After Six:

vrijdagavond 13 mei: Hito Steyerl


vrijdagavond 17 juni: Henri Matisse

Het programma Meet the Masters is mede mogelijk gemaakt door Mastercard.