AMSTERDAM - Tijdens AFK x Zuidoost komt het AFK van 9 t/m 12 mei naar Zuidoost! Regelmatig bezoeken wij de stadsdelen in Amsterdam. Dat doen we omdat het AFK het fonds van en voor culturele wereldstad Amsterdam is. Vanuit onze missie 'Fantastische kunst voor alle Amsterdammers', dragen we bij aan een stad waar iedereen de kans heeft kunst te beoefenen of ervaren. Daarom organiseren we speciaal voor kunstenaars, cultuurmakers, culturele organisaties en andere creatieven verschillende evenementen in de stadsdelen van Amsterdam. Met hartelijk dank aan alle samenwerkende partijen, personen en organisaties waar wij welkom zijn.

De wijk in
Van maandag 9 t/m donderdag 12 mei organiseert het AFK tijdens AFK x Zuidoost verschillende events voor makers en culturele organisaties over subsidies bij het AFK en andere financieringsmogelijkheden. Daarnaast gaan wij ook zelf langs bij culturele organisaties in Zuidoost om het stadsdeel nog beter te leren kennen. Laat je voorlichten tijdens één van de Art Talks, ontmoet de Cultuurverkenners tijdens de Speeddates of bezoek de Financieringsmarkt. Voor informatie over het volledige programma, kijk op: AFK x Zuidoost.

Meet 'n greet het AFK tijdens de Kick-off borrel
We trappen AFK x Zuidoost af met een Kick-off borrel op maandag 9 mei voor alle makers, organisaties en creatieven die samen Zuidoost maken tot een cultureel bruisend stadsdeel. Naast een drankje een mooie gelegenheid om collega-makers te ontmoeten, spelers uit het stadsdeel te spreken en verder kennis te maken met medewerkers van het AFK. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Jet Nugter (Cultuurverkenner Zuidoost) via zuidoost@afk.nl.


Art Talks, Financieringsmarkt & Speeddates
Tijdens AFK x Zuidoost wordt in samenwerking met onder andere Fonds voor Zuidoost, Stadsdeel Zuidoost en Voordekunst de Financieringsmarkt georganiseerd. Hier kom je alles te weten over crowdfunding, cultuurleningen en subsidies. In de Art Talk 'Een aanvraag schrijven: waar moet je allemaal aan denken?' zal een gastspreker van een culturele organisatie je meenemen in hun aanvraag en je laten zien wat er komt kijken bij het schrijven van een succesvolle aanvraag.Ook staan onze Cultuurverkenners weer voor je klaar tijdens de Speeddates. Tijdens een speeddate van 15 minuten zitten onze Cultuurverkenners samen met stafmedewerkers en Hoofden van het fonds klaar voor al jouw vragen en brainstormen graag met je over jouw project.

Volg AFK op Facebook voor actuele informatie. Heb je vragen over AFK x Zuidoost? Mail dan naar Cultuurverkenner Jet Nugter via zuidoost@afk.nl. We zien je in Zuidoost!

AFK in de stadsdelen
Als kunstfonds van de hele stad wil het AFK zo toegankelijk mogelijk zijn voor alle soorten aanvragers. We zijn er voor startende kunstenaars, cultuurmakers en professionals, maar ook voor bestaande culturele organisaties. Het AFK werkt al meer dan 14 jaar met eigen Cultuurverkenners in de verschillende stadsdelen. Zij zijn onze ogen en oren in de wijken, waar de vernieuwing en ontwikkeling van Amsterdam ontstaat.