AMSTERDAM - De A'DAM Toren wint de Amsterdam Inspiration Award tijdens de Amsterdam Business Inspiration Awards 2022. De uitreiking vond op 23 juni j.l. plaats tijdens een besloten evenement in Felix Meritis. De A'DAM Toren was genomineerd naast andere inspirerende ondernemers en bedrijven in de stad, maar is vanwege een topprestatie in uitdagende tijden en een structurele, positieve impact voor de gehele regio uiteindelijk uitgeroepen als één van de winnaars van de prijs. De andere winnaars zijn chefkok Dennis Huwaë en circulair interieurbedrijf Whoppah.

De Amsterdam Business Inspiration Awards worden al meer dan 10 jaar uitgereikt aan innovatieve en inspirerende ondernemers en bedrijven in regio Groot-Amsterdam. De organisatie wil hiermee het zakenleven en het ondernemerschap stimuleren en grijpt daarmee een mooie kans aan om doelen van verschillende partijen, zoals universiteiten, de overheid en het bedrijfsleven met elkaar te verenigen en te verbinden. De reden dat de jury er dit jaar voor heeft gekozen om de A'DAM Toren de prijs toe te kennen, is vanwege de bijzondere prestatie die het iconische gebouw heeft geleverd in de uitdagende periode tijdens COVID.

De jury was met name onder de indruk van de mate waarin de A'DAM Toren in deze periode heeft geïnvesteerd in zichtbaarheid. Zo werd er onder andere een zusterkruis op het gebouw verlicht en was het kunstwerk BAKEN tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) een sein van hoop voor de nacht- en festivalsector. Ook speelde mee dat door middel van live streaming events de A'DAM Toren muziek voor iedereen toegankelijk maakte en zelfs een geheel nieuwe toeristische attractie in de vorm van een VR game park lanceerde.

"Het is ontzettend mooi om deze prijs in ontvangst te mogen nemen, zeker na deze lastige COVID periode. A'DAM zal voor Amsterdammers en bezoekers aan de stad altijd een leuke en bijzondere plek blijven om te bezoeken. Deze erkenning bewijst dat A'DAM een positieve bijdrage levert bij belangrijke maatschappelijk gebeurtenissen." - aldus Sander Groet, Founding Partner A'DAM Toren.