AMSTERDAM - Maandag 5 februari zijn de werkzaamheden gestart aan de Slotermeerlaan en de rotonde met de Burgemeester Röellstraat voor de nieuwe buslijn 69. Verkeer moet dan altijd een paar dagen wennen aan de nieuwe, tijdelijke routes.

Tijdelijk sluipverkeer

Dit is gebruikelijk bij de start van werkzaamheden van deze omvang. Gewoonlijk neemt dat na een paar dagen flink af.

Het zoekende verkeer leidt tot veel sluipverkeer door met name de wijk Noorderhof. We hebben hier veel reacties over ontvangen en hebben dit ook zelf gesignaleerd. We werken er hard aan om de overlast flink terug te dringen.

Borden en verkeersregelaar

We zijn gisteren begonnen met het plaatsen van extra bebording. Ook zal een extra verkeersregelaar de komende dagen bij de ingang van de wijk staan. Op deze manier proberen de wijk zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor doorgaand verkeer. Hierbij moeten wij wel rekening houden met de bereikbaarheid voor bewoners en de nood- en hulpdiensten. We houden ook de verkeersoverlast in aangrenzende wijken in de gaten.

Vragen?

Uw vragen kunt u mailen naar westtangent@amsterdam.nl of bel

06 1137 7737 maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 19.00 uur. Als u een bericht achterlaat op de voicemail wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.

Meer informatie vindt u op www.amsterdam.nl/westtangent