AMSTERDAM - Vanwege de coronamaatregelen heeft Amsterdam Light Festival de openingstijden van de tiende editie creatief aangepast. De avonden zijn, in ieder geval voorlopig, geschrapt. Het festival, dat 2 december begint, heeft nu plaats in de vroege ochtend en late middag. Deze aanpassing geldt in ieder geval tot 19 december.

De nieuwe openingstijden van het tiende Amsterdam Light Festival zijn 7 tot 9 uur in de ochtend en 15 tot 17 uur in de middag. Je kunt de route langs de lichtkunstwerken lopend of varend afleggen. Tickets voor de vaar- en wandelbelevingen zijn te bestellen via de website van het festival. Hier kun je ook de audiotour, het hoorspel Gedeeld licht, bestellen waarin twee stemmen je meenemen langs de kunstwerken en het verhaal van de tiende editie.

Met 270 kunstwerken, negen tentoonstellingen en ruim zes miljoen bezoekers is Amsterdam Light Festival uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld. De tiende editie heeft plaats van 2 december 2021 t/m 23 januari 2022. Het overkoepelende thema is Celebrate Light. Publieksfavorieten en de meest bijzondere, inspirerende en populaire werken van de afgelopen negen edities keren terug in de stad. Naast de highlights werkt jong en opkomend talent via speciale educatieprogramma's voor het zevende jaar op rij aan nieuwe lichtkunstprojecten. Studenten van de Breitner Academie maken onder begeleiding van curatoren en technici van het festival een nieuw lichtkunstwerk. Daarnaast volgen Amsterdamse basisschoolleerlingen workshops en werken ze mee aan een kunstinstallatie over kinderarmoede. Beide kunstwerken vormen onderdeel van de route.