AMSTERDAM - Zondag 24 november van 12:00 – 17:00 vindt voor de tweede keer de Amsterdam BLEND Market • Winter Special plaats op Plein '40-'45. Met een verse stroopwafel, warme chocolademelk of glühwein in de hand struint de bezoeker langs kraampjes vol curiosa, creaties en SinterKerst cadeaus aangeboden door Amsterdammers.

Activiteiten zijn er voor jong en oud met o.a upcycled cadeau workshops, spelletjes tent, schmink en zweefmolen. Op het overdekte terras geniet men bij de kachels van een hapje, drankje en live optredens van Dennis Isidora, Mad Tea Party en Vuurpaard. Extra verrassing deze editie is het Verzetsmuseum Junior op Wielen met interactieve kindertentoonstelling. Bewoners, creatieve ondernemers en sociale initiatieven uit West en Nieuw-West kunnen zich nog aanmelden voor een kraam via www.amsterdamblendmarket.nl. Jonge Amsterdammers t/m 18 jaar doen gratis mee met hun eigen tweedehands en zelfgemaakte spulletjes.

Details
Amsterdam BLEND Market • Winter Special
- Datum: Zondag 24 november 12:00 – 17:00
- Locatie: Plein '40-'45
- Entree: gratis
Facebook Eventlink: https://www.facebook.com/events/458260825033021/

Creatieve en duurzame cadeaus
Op de markt zijn er diverse creatieve cadeaus te vinden, zoals de leukste scheurkalender van Amsterdam: Mokumse Mikmak, geurige huisaccessoires van AromaBlock en handgemaakte winter- en kinderkleding. Bij Yassin (15 jaar) kun je zelf natuurzeepjes of parfum maken en met de Goedkoop DuurSaam community maak je upcycled cadeaus en kerstversiering van oa cd's, stofresten en oude boeken. Versier DoorGeefkaarten om zomaar een onbekende Amsterdammer of eenzame buur op te vrolijken. De Golden Heart Kidsclub verkoopt ingezamelde speelgoed en kleding om geld op te halen voor uitjes die ze organiseren voor gezinnen met een kleine beurs. Naast goede kwaliteit tweedehands en vintage hebbedingen verkopen, doen de kraamburen ook hun best om spullen op te pimpen om te laten zien dat de mooiste cadeaus niet per sé 'nieuw' hoeven te zijn.

Mobiele museum op het plein
Om museumbezoek toegankelijk voor iedereen te maken, komt het Verzetsmuseum Junior op Wielen speciaal naar Plein '40-'45. De gratis interactieve kindertentoonstelling vertelt de waargebeurde verhalen van vier kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In een 11 meter lange trailer reis je terug naar 1940 in de woningen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Wij Zijn Plein '40-'45
Deze festivalmarkt wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events ism buurtcollectief Wij Zijn Plein '40-'45 en Gemeente Amsterdam om de diverse bewonersgroepen samen te brengen en er een bruisend plein van te maken. Een plein waar bewoners en bezoekers trots op kunnen zijn en naast winkelen er ook kunnen ontspannen. Bewoners, creatievelingen, lokale ondernemers en sociale initiatieven uit de omgeving presenteren er hun 'tweede leven' (tweedehands, vintage, upcycled) artikelen, zelfgemaakte producten, lekkernijen, live talent en creatieve activiteiten.

Amsterdam BLEND Market: Local Goods. Local Heroes.
Amsterdam BLEND staat voor samenkomen, samen delen en samen doen - online en tijdens de BLEND Markets door de stad. Elke Amsterdam BLEND Market is een sociaal evenement als podium voor lokale helden: buurtbewoners, ondernemers, talent en goede doelen.
Website:
www.amsterdamblendmarket.nl

Facebook: www.facebook.com/AmsterdamBLENDmarket