AMSTERDAM - Zes bevriende kooktalenten steken Spaarndammerbuurtbewoners in coronatijd een ‘hart onder de riem’, Zij bieden maandelijks een Italiaanse feestmaaltijd aan om thuis van te genieten. Zaterdag 15 mei kookten zij samen de sterren van de hemel in buurtcentrum Horizon en 26 juni willen zij dit weer doen!

Amsterdam, 25 mei, in de hal van buurtcentrum Horizon komen heerlijke etensgeuren je tegemoet. Initiatiefnemer Corradino Arcari, oftewel Billy uit de Spaarndammerbuurt, en zijn kookvrienden Roberto, Stefano, Stephani, Stefano en Nancy scheppen pasta vanuit grote pannen in bakjes. Samen met broccoli en tomaten- champignonsaus en zelfs nog kip en aardappel een waar feestmaal. Mogelijk gemaakt door de gulle giften van PeDevilla International, European Space Agency (ESA) en Albert Heijn. Buurtbewoners konden een maaltijd reserveren en kregen bij het afhalen ook nog een verrassingspakket en brood mee. Dit smaakt naar meer! En door de warme reacties van sponsors blijft het niet bij deze ene keer. De kookvrienden komen iedere maand terug. Bewoners reageren enthousiast. Velen van hen hebben een krappe beurs, dus de feestmaaltijden komen goed terecht.

Buurtwerker Marieke Haarhuis is blij met het initiatief: “Door corona is het al meer dan een jaar bijna niet mogelijk om elkaar te ontmoeten. Dat is voor veel mensen zwaar. Door deze kookactie voelen buurtbewoners, dat er aan hen gedacht wordt en is er bij het afhalen ook nog even contact. Dat geeft iedereen fijn gevoel.”

Billy kijkt alweer uit naar de volgende keer: “Groothandel Sapori del Sud gaat ook meedoen. Door de bijdragen van sponsors en ondersteuning van Combiwel Buurtwerk en chef-kok Isam Nadaf kunnen we dit blijven doen. De maand juli slaan we over en in december pakken we extra uit. Wat een fijne samenwerking!”

Gratis Italiaanse maaltijd voor bewoners Spaarndammerbuurt, afhalen laatste zaterdag van de maand in buurtcentrum Horizon, Hembrugstraat 156. Maaltijd reserveren of iets sponsoren? Mail naar: corradino.arcari@hotmail.com (Meld het ook, als het voor u niet mogelijk is om af te halen).