AMSTERDAM - Wie doet wat in coronatijd… Coby Schoenmaker-de Groot maakt mondkapjes voor vrienden en kennissen vanaf dag 1 toen het woord mondkapje viel. Zij is een van de nieuwe helden van Amsterdam. En kreeg een heldenspeld in de bus!


Het zijn niet standaardmondkapjes maar kapjes met een verstopte sluiting van een boterhamzakje waardoor je het om je neus kan vormen. “Balen is dat mijn lockmachine stuk is gegaan..” Mevrouw Schoenmaker-de Groot zoekt nog een goede reparateur want een nieuwe machine kost zeker 800 euro.

Hoewel mevrouw Schoenmaker-de Groot de mondkapjes weggeeft, heeft zij met haar auto laatst een parkeerboete van ruim 80 euro opgelegd gekregen, omdat zij ergens parkeerde waar het op dat moment langer betaald parkeren was dan voorheen…. Dat was op weg naar oudere vrienden waar zij kapjes voor gemaakt had. Want er waren toen geen mondkapjes (meer) te koop. Ja dat was pech. En neen, ze kreeg het bedrag niet kwijtgescholden!

Reuzeblij is mevrouw Schoenmaker-de Groot met de heldenspeld, Held van Amsterdam. Die haar fans uit de Jordaan en Centrum -waar zij heel veel voor o.a. het Wijkcentrum Jordaan, de Verkeersgroep Jordaan en Vereniging Ons Genoegen deed en doet- voor haar hadden aangevraagd.

“Een grote verrassing, ik werd helemaal stil. Ik heb 3 jaar terug een lintje van de Koning gekregen, dat was al iets bijzonders, maar van mijn eigen stad iets krijgen daar ben ik extra trots op!”.

Kent u nog een held; vraag een heldenspeld voor “uw” held https://wijamsterdam.nl in Coronatijd aan!