AMSTERDAM - Deze maandag, 13-9-2021, is het de 75ste keer dat het tv-programma Briljantjes de lucht ingaat. Een kunst- en cultuurprogramma op Salto1 kanaal in de hoofdstad.

Elke 2 en 4e maandag van de maand om 19.00uur worden een aantal dichters gevraagd een gedicht uit te spreken, vaak ook met kunstnieuwtjes en is er een hoofdgast. Dat is deze bijzondere avond, 13 september 2021, Robin Kerkhof. De uitgever die digitaal gedichten ‘uitgeeft’. De site heet ‘Poëzie verrijkt het leven’. Door de site komen dichters in contact met duizenden gedichtenliefhebbers.

Naast Robin Kerkhof, zelf ook dichter, de dichters; Delia Bremer, Marthe van Bronckhorst, Harmen Malderik, Diana Ozon, Enno Paulusma en Lotte Rolleman. Presentator/samensteller Gonny van Oudenallen, met steun van Maurits Guepin en muziekadvies Sylvia Willink. Met steun van Salto en Salto-techniek. Aan de basis 75 programma’s terug stonden ook Myra Winter en Anja Swart. Vele bekende en minder bekende kunstenaars, schrijvers en dichters kwamen al langs.

‘Het kost veel ‘tijd’, maar het is enorm leuk en geeft voldoening om dichters en kunstenaars een podium te kunnen geven!’, aldus de makers. Zij zijn terug te vinden op Salto1 en op Facebook onder Briljantjes!